Nieuwe Media Westfries Museum werkt aan een wereldprimeur

ingevoerd op 21-10-2014

NIEUWE MEDIA HELP HET WESTFRIES MUSEUM AAN EEN WERELDPRIMEUR!

Met het Westfries Museum een virtueele wandeling in Hoorn.
Het Westfries Museum in Hoorn werkt aan een totaal nieuwe beleving van het verleden: De Gouden Eeuw VR. Een virtuele wandeling door de stad Hoorn in 1650, waarbij gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste techniek op dit gebied . Met de Oculus Rift, een virtual reality bril, waan je je echt in de gouden eeuw.

Een tijdreis in het verleden.
Een virtuele tijdreis naar de glorietijd van de stad Hoorn. Gemaakt voor de Oculus Rift: de bril die momenteel een revolutie teweeg brengt in de wereld van virtual reality. De bril reageert op de bewegingen van je hoofd. Daardoor voelt het rondkijken in een virtuele omgeving heel natuurlijk aan. Het Westfries Museum is het eerste museum ter wereld dat geschiedenis op deze manier tot leven brengt.

Westfries Museum heeft een wereldprimeur.
Deze nieuwe techniek die Westfries Museum heeft toe gepast op een wandeling in 360 jaar geleden van de stad Hoorn in de gouden eeuw. Wat zal dat mooi zijn van de honderden schepen van de admiraliteit, de Oost- en West-Indische Compagnie en de Vaart op de Oostzee en de Straat in 3D in de havens van Hoorn kunnen zien.

De laatste stap heeft deze donatie nodig.
Het Westfriese Museum heeft nog wat geld nodig om deze laatste stap te kunnen zetten voor een aantal brillen en wat techniek etc. aan te kopen. Doe mee, help het Westfries Museum aan een wereldprimeur en natuurlijk ben jij dan een van de eersten die de Gouden Eeuw VR mag beleven!

De vereniging Oud Hoorn steunt het Westfries Museum.
De Vereniging Oud Hoorn steunt ook deze campagne van harte. Doet u ook mee?

Ga daarvoor naar het Westfries Museum (http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2751-de-gouden-eeuw-vr-stap-in-1650) en bekijk het filmpje en zie wat u voor uw donatie terug krijgt.

De acteur van dit nieuwsbericht heeft ook van harte om de campagne te steunen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Virtuele omgeving de haven van Hoorn in 1650 Virtuele omgeving de haven van Hoorn in 1650
Virttuele omgeving in 1650 van de Roodesteen naar het West en het Proostensteeg Virttuele omgeving in 1650 van de Roodesteen naar het West en het Proostensteeg
Virtuele omgeving van de Koepoort in het jaar 1650. Virtuele omgeving van de Koepoort in het jaar 1650.